فیلتر

صادرات فرش ماشینی و دستباف در ایران

نوشته شده صفحه اول | 27-05-1402

صادرات فرش ایرانی یعنی صادرات هنر دیرین ایرانیان

صادرات فرش ایرانی از زمان پدیدار شدن این صنعت جزء حوزه‌های محبوب و پرسود اقتصادی بوده که متاسفانه امروزه، تنش‌های سیاسی و تحریم‌ها منجر به کاهش آن شده است. صادرات فرش از ایران فقط مربوط به فرشهای دستبافت نیست و فرشهای ماشینی، تابلو فرش، قالیچه و حتی موکت را نیز شامل میشود. در ادامه وبسایت صفحه اول مقاله ای منحصر به فرد با درجه تخصصی بالا در خصوص صادرات فرش برای شما کاربران تدارک دیده است. جهت اطلاع از شرایط ثبت آگهی در وب سایت صفحه اول با شماره پشتیبانی تماس حاصل فرمایید. 

صادرات و عرضه فرش دستباف ایرانی به بازار جهانی

فرش دستباف ایرانی از دوران کهن جزء کالاهای صادراتی لوکس به شمار میرود. این فرش‌ها در جهان به پیچیدگی طرح‌ها و جذابیت منحصر به فرد رنگ‌ها شناخته میشود. ظرافت، اصالت و تمایز طرح‌ها و نقشه‌های تاریخی و سنتی دلیل اصلی محبوبیت فرش دستباف ایرانی است. حتی برای بافتن نقوش برخی از فرشهای دستباف از داستانهای کهن واقعی یا اسطوره‌ای استفاده شده است.

در ادامه به معرفی لیست کل فرش فروشی های شیراز برای شما عزیزان پرداخته ایم تا بدون دغدغه از آدرس و شماره تماس تمامی فروشگاه ها اطلاع داشته باشید و خریدی دلنشین را در کنار خانواده خود تجربه کنید.

صادرات و عرضه فرش دستباف ایرانی به بازار جهانی

طرفداران فرش دستباف ایرانی چه کشورهایی هستند؟

کشورهای اروپایی و آسیایی بیشترین سهم در خرید فرش دستباف ایرانی را دارند. آمریکا نیز در گذشته از واردکنندگان اصلی فرش دستباف ایرانی بوده اما با شروع تحریم‌ها و مجادلات سیاسی و انجام نشدن معاملات بین دو کشور ضرر زیادی به این حوزه اقتصادی وارد شد. طبق امار سال 1401 به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف به خاطر تحریم‌ها رکودی 80 درصدی بر بازار فرش ایران وارد شده.

از مقاصد دائمی فرش دستباف ایرانی میتوان به کشورهای آلمان، انگلستان، فرانسه، امارات متحده عربی، چین، ژاپن دانست. همچنین لبنان، قطر، سوییس، اسپانیا و روسیه از دیگر واردکنندگان فرش ایرانی هستند.

مهم‌ترین عامل برای  صادرات فرش توجه به سلیقه و سبک زندگی مشتریان است.

مردم هر کشور سلیقه و شیوه زندگی منحصر به فردی دارند و در هنگام تولید فرش‌های ارزشمند دستباف باید علایق و استانداردهای جامعه مقصد را کاملا در نظر گرفت. به طور مثال فرشی که مورد پسند مردم جامعه روسیه است ممکن است با سلیقه و علایق مردم جامعه ژاپن هم‌خوانی نداشته باشد. کشورهای آمریکایی، ژاپن و آلمان سرسخت‌ترین طرفداران فرشهای دستباف ابریشمی هستند.

در کشورهای اروپایی ظرافت از مهمترین معیارهاست. اروپایی‌ها علاقمند به طرح‌های ظریف بافته شده با نخ‌های ریز هستند. همچنین رنگ ها نباید بیش از حد روشن، براق یا تیره باشند. کشورهای عربی به رنگ‌های ملایم علاقه بیشتری دارند و استفاده از رنگ‌های طلایی و سبز در فرش‌هایی که برای این کشورها صادر میشوند مرسوم است.

حداقل سرمایه برای شروع تجارت صادرات فرش چقدر است؟

حداقل سرمایه برای صادرات فرش به مقدار زیادی وابسته به‌ اندازه و نوع فعالیت مشتری است. برای صادرات فرش، به دلیل نیاز به سرمایه‌گذاری در طولانی‌مدت و ایجاد ارتباطات تجاری با شرکای خارجی، ممکن است نیاز به سرمایه بالا باشد. پس برای شروع یک کسب‌وکار صادراتی، نیاز به برنامه‌ریزی دقیق و تحقیقات بازاریابی جامع است تا بتوان هزینه‌ها و سرمایه لازم برای ورود به بازارهای جدید را تخمین زد. حداقل سرمایه برای صادرات فرش شامل هزینه حمل‌ونقل و گمرک، هزینه خرید محصولات اولیه، شرایط و قوانین کشور مقصد، هزینه تولید فرش یا تهیه فرش از فرش‌باف، هزینه بسته‌بندی، هزینه‌های اخذ مجوز و.... میباشد.

اصلی‌ترین رقبای فرش دستباف ایرانی در بازار جهانی: آیا کسی توان رقابت با فرش ایرانی را دارند؟

امروزه کشورهای چین، هند، پاکستان و نپال رقبای اصلی ایرانیان در صادرات فرش دستباف به شمار میروند. این کشورها به دلیل قیمت‌گذاری پایین‌تر، داشتن کارگاه‌های بزرگ و تعداد کارگران بیشتر و در نتیجه تحویل سریعتر سفارشات به سرعت در بازار جهانی پیشرفت کرده اند.

البته این کشورها هرگز نمیتوانند به خلاقیت بافندگان و کیفیت و اصالت فرش‌های ایرانی دست پیدا کنند و معمولا طرح‌های آنها الگوبرداری شده از طرح‌های فرش دستبافت ایرانی است. این کشورها برخلاف بافندگان ایرانی که در مورد طرح و رنگ‌های فرش دستباف کمی تعصب دارند با توجه به سلیقه مشتریان جای خود را در دل آنها باز کرده اند. علیرغم کیفیت پایین این فرش‌ها، تولید انبوه آنها روز به روز بیشتر میشود و ایرانیان برای از دست ندادن جایگاه خود در این حوزه باید بیشتر تلاش کنند.

صادرات فرش ماشینی از ایران به سراسر جهان

با وجود همه تحریمات و مشکلات سیاسی، عرضه فرش ماشینی ایرانی به بازار جهانی رونق دارد. عمده طرفداران این فرشها کشورهای عربی مثل امارات متحده عربی، کویت، قطر، عراق و لبنان هستند اما افغانستان، پاکستان، روسیه، ایتالیا، ترکمنستان و حتی چین نیز از خریداران پر و پا قرص فرش ماشینی ایرانی اند.

همان طور که قبلا گفته شد هر کشور با توجه به شرایط داخلی و علایق و سلیقه مردمش اقدام به واردات عمده فرش میکند. بطور مثال کشورهایی مثل افغانستان و پاکستان به دلیل مسائل داخلی و اقتصادی کشورشان بیشتر خواهان فرشهایی با تراکم پایین و ارزان قیمت‌تر اند.کشورهای عربی بیشتر به طرح‌های اصیل ایرانی علاقمند هستند و سفارشات آنها معمولا فرشهایی با ابعاد بزرگ و تراکم باالاتر هستند.

کشور چین علیرغم تلاشهایی که در صنعت فرش‌بافی برای پیشی گرفتن از ایرانیان انجام میدهد همچنان از اصلی‌ترین واردکنندگان فرش ایرانی است، چرا که به دلیل بی‌تجربگی در این زمینه شکست خورده اند. همچنین روابط خوب ایران و چین باعث شده تا صادرات فرش ماشینی ایرانی در کیفیت و تراکم بالا به این کشور رونق داشته باشد.

طرفداران فرش دستباف ایرانی چه کشورهایی هستند؟

کاشان : پایتخت فرش ماشینی ایران و جهان

کاشان با داشتن هزاران کارگاه کوچک و بزرگ فرش‌بافی و صادرات آن به سراسر دنیا به پایتخت فرش ماشینی در دنیا شهرت پیدا کرده است. این شهر با صادرات بیش از 11 میلیون متر مربع فرش ماشینی، بیشترین سهم از صادرات این نوع فرش را به خود اختصاص داده است. از قدرت تولید این منطقه در صنعت فرش ماشینی میتوان به این اشاره کرد، که در شمال شهر کاشان و در منطقه آران و بیدگل شهرک سلیمان صباحی قرار دارد که با 400 واحد فعال بزرگترین منطقه فرش‌بافی ایران است.

مشکلات و موانع بر سر راه صادرات فرش ایرانی

امروزه به دلیل برخی مشکلات اساسی حوزه پرسود صادرات فرش کم رونق شده و متاسفانه در حال واگذاری جایگاه خود به رقبا در بازار جهانی میباشد.

تحریم‌ها و کمبود مواد اولیه: اصلی‌ترین مشکل در صادرات فرش از ایران

تحریما و تنش‌های سیاسی و کمبود مواد اولیه به یک اندازه مهم هستند و  بزرگترین ضرر را به صادرات فرش ایرانی وارد کرده اند. نداشتن توان تولید مواد اولیه نساجی به قدر کافی باعث شده تا مجبور باشیم این مواد را با قیمت خیلی بالاتر از سایر کشورها وارد کنیم. با وجود تحریم‌ها برخی کشورها تمایلی به معامله با ایران نداشته و حاضر به فروش مواد مورد نیاز ما نیستند و یا مجبور به خرید این مواد با قیمت بالاتر هستیم.

خرید مواد اولیه با هزینه بالا منجر به قیمت گذاری بالاتر در ایران نیز شده که باعث کاهش متقاضیان میشود. همچنین با وجود تنش‌ها و قطع ارتباط برخی کشورها با ایران امکان عرضه مستقیم فرش ایرانی به آنها وجود ندارد در نتیجه ایران ناچار به کوچک کردن دایره معاملاتی خود میباشد، که امروزه مشاهده میکنیم اغلب واردکنندگان فرش ایرانی کشورهای عربی و خاورمیانه یا همسایگان هستند.

پیشرفت رقبا در صادرات فرش به بازار جهانی

با عقب ماندن ایران از بازار جهانی صادرات فرش، کشورهایی مثل چین و هند بازار را به دست گرفته اند. این کشورها با سیاست‌ها و بازاریابی‌های صحیح و داشتن نیرو و مواد اولیه آماده به سرعت در این صنعت پیشرفت کرده اند.

بازاریابی و به روز کردن روش‌های صادرات فرش 

از دیگر مشکلات بافندگان ایرانی تعصب بر روی طرح و رنگ فرش به خصوص فرشهای دستباف است اما امروزه با مدرنیته شدن دنیا خواسته مشتریان نیز تغییر کرده است و باید روشهای خود را با آنها به روز کرد. دیگر کشورها با توجه به شرایط و سلیقه مشتریان خود، علیرغم اعلا نبودن کیفیت فرش به حد کیفیت فرش ایرانی، توانسته اند در مدت کوتاهی فروش خود را افزایش دهند.

همچنین بازار‌یابی صحیح و هدفمند تاثیر به سزایی در رونق صادرات فرش دارد. شرکت در نمایشگاه‌های بین المللی فرش بهترین راه برای نشان دادن هنر ایرانیان به دنیاست. پس از آن با مذاکرات و بررسی های سوابق قبلی کشورها در حوزه واردات فرش میتوانید مناسب ترین گزینه‌ها را برای صادرات فرش ایرانی در اختیار داشته باشید.

مراحل لازم برای صادرات فرش ایرانی و قوانین آن در ایران

مراحل لازم برای صادرات فرش ایرانی و قوانین آن در ایران

صادرات و واردات هرکالایی قوانین خاص خود را دارد و باید مراحل قانونی را برای انجام کار طی کنید.

محدودیت‌ها، ممنوعیت‌ها و استانداردهای صادرات فرش:

صادرات فرش به برخی کشورها ممکن است محدود یا ممنوع باشد. لذا قبل از شروع به فعالیت صادراتی، باید از لیست کشورهای مقصد مجاز برای صادرات فرش اطلاعات دقیقی کسب کنید.

اخذ مجوزهای مربوطه برای صادرات فرش از ایران:

برخی موارد صادراتی به کشورهای خاص نیاز به اخذ مجوزهای ویژه دارند. مانند مجوزهای وارداتی کشور مقصد یا مجوزهای مرتبط با حقوق مالکیت فکری.

ثبت شرکت یا برند برای صادرات فرش ایرانی:

برای انجام فعالیت‌های صادراتی، باید یک شرکت را ثبت کنید یا مجوز تجارتی معتبر داشته باشید. این مرحله شامل تهیه مدارک موردنیاز، پرداخت هزینه‌های مرتبط و اخذ مجوزهای موردنیاز می‌شود.

ثبت نام در سامانه‌های مرتبط به صادرات فرش در کشور مبدا و مقصد:

برای انجام فعالیت‌های صادراتی، باید حتما در سامانه‌های مرتبط با صادرات نظیر سامانه تسهیلات صادراتی و سامانه رسمی ثبت‌نام کنید.

آماده سازی مدارک مورد نیاز برای صادرات فرش از ایران:

برای صادرات فرش به کشور مقصد، مدارک موردنیاز شامل گواهی مبدأ کالا، گواهی مطابقت با استانداردها، فاکتور فروش، بارنامه و سایر مدارک مرتبط با ترخیص کالاها و انجام معاملات گمرکی را آماده کنید.

برچسب‌گذاری فرش صادراتی بر اساس استانداردهای بین المللی:

محصولات فرش باید مطابق با استانداردها و مقررات معتبر بین‌المللی بسته‌بندی و برچسب‌گذاری شوند.

انتخاب مسیر حمل‌ونقل برای صادرات فرش از ایران به سراسر جهان:

روش مناسب حمل‌ونقل کالا را انتخاب کنید؛ آیا فرش های صادراتی شما از طریق زمین، هوا یا دریا به مقصد می‌رود؟.

فرآیند گمرک و ترخیص فرش از ایران:

برای انجام فرآیند صادرات، کالاها باید در گمرک کشور ترخیص شوند و مدارک مرتبط با ترخیص کالاها ارائه گردد. البته بخشی از فرایندهای گمرکی به صورت دور اظهاری از طریق این سامانه صورت می پذیرد. گمرک ایران، سامانه EPL گمرک را برای تسهیل در انجام فرایند ترخیص کالای وارداتی یا صادراتی راه‌اندازی کرده است.

ارزیابی‌ها و تعرفه‌های صادرات فرش ایرانی به نقاط مختلف دنیا:

تعرفه‌ها و ارزیابی‌های گمرکی بر روی کالاهای صادراتی بر اساس قوانین کشور مقصد محاسبه می‌شوند.

بیمه کردن فرش ایرانی قبل از صادر کردن:

برای حمایت از ریسک‌های مرتبط با حمل‌ونقل کالاها، بیمه‌نامه‌های مرتبط با حمل‌ونقل باید بسته شود.

بطور خلاصه در دنیای امروز صادرات فرش تجارتی پرسود اما پر فراز و نشیب است و اگر قصد شروع فعالیت در این زمینه را دارید باید همه جوانب را در نظر بگیرید و تحقیقات لازم را به عمل آورید تا دچار ضرر و زیان نشوید.

تیم صفحه اول همواره در تلاش است تا بهترین اطلاعات را به کاربران خود ارائه دهد. جهت اطلاع از شرایط ثبت آگهی در وب سایت صفحه اول با شماره پشتیبانی تماس حاصل فرمایید.