فیلتر

راهنمای کامل راه اندازی فرش فروشی در سال ۱۴۰۲

نوشته شده صفحه اول | 27-05-1402

جامع ترین راهنمای راه اندازی فرش فروشی در ایران

فروش فرش از گذشته تا به امروز به دلیل تقاضای زیاد و اهمیت فرش در دکوراسیون داخلی همیشه جزء مشاغل پرسود بوده و از تمام اقشار جامعه مشتری داشته است. برای راه اندازی هر کسب و کاری قبل از شروع باید اطلاعات کاملی بدست آوریم تا دچار ضرر و زیان نشویم. اگر شما هم ایده پر سود راه اندازه فرش فروشی را در سر می پرورانید با ما همرا باشید تا ار هرآنچه که بای بدانید آگاه شوید. وبسایت صفحه اول برای شما عزیزان مقاله ای عالی در این رابطه فراهم کرده است که با مطالعه آن به تمامی زیر و بم این شغل و راهنمایی هایی در خصوص آن آشنا میشوید. جهت اطلاع از شرایط ثبت آگهی در وبسایت صفحه اول با شماره پشتیبانی تماس حاصل فرمایید.

در ادامه وبسایت صفحه اول برای شما عزیزان لیست کل فرش فروشی های شیراز را همراه با آدرس و شماره تماس تهیه کرده است تا نگرانی از بابت عدم اطلاع از موقعیت مکانی و ساعت کاری نداشته باشید و با خیالی راحت به خرید بپردازید.

حداقل سرمایه لازم برای راه اندازی یک فرش فروشی چقدر است؟

در اولین اقدام باید به بررسی فروشگاه‌های فرش و تعیین نوع فرش فروشی خود بپردازید

فروشگاه‌های فرش انواع مختلفی دارند که میتوان آنها را بر اساس نوع فرش‌هایی که به فروش میرسانند و نوع فعالیت دسته‌بندی کرد. برخی از فرش فروشی‌ها فقط مختص فرشهای دستباف یا فقط ماشینی هستند. برخی فقط محصولات یک برند خاص را میفروشند و اصطلاحا نمایندگی آن برند هستند. حتی بعضی از فرش فروشی‌ها مختص فرشهای دست دوم هستند اما بعضی فروشگاه‌ها هم دارای چندین بخش مختلف برای گنجاندن انواع فرش هستند.

انتخاب نوع فروشگاه وابسته به چه عواملی است؟

تعیین نوع فروشگاه کاملا وابسته به علاقه شما و تقاضای جامعه هدف شماست. بنابر این قبل از راه اندازی فرش فروشی خود در نظر بگیرید که خودتان به کدام حوزه علاقه بیشتری دارید و بررسی کنید که آیا انتخاب شما در جایی که قصد راه اندازی فروشگاه فرش را دارید، متقاضی دارد یا خیر. در این صورت هم به سلیقه خود توجه کرده اید هم با در نظر گرفتن سلیقه مخاطبان خود باعث فروش و سود بیشتر خود شده‌اید.

هزینه‌های راه اندازی و هزینه‌های ثابت یک فرش فروشی به چه صورت محاسبه میشود؟

برنامه‌ریزی از الزامات شروع هرکاری است چرا که بیگدار به آب زدن همیشه باعث ضرر خواهد شد. شما پیش از اقدامات اصلی برای راه اندازی فروشگاه فرش فروشی باید برآوردی از درآمد و هزینه‌ها انجام دهید. هزینه‌های یک فرش فروشی بسته به نوع کسب و کاری که انتخاب میکنید متفاوت است اما به طور کلی هزینه‌های راه اندازی شامل موارد زیر میباشد:

اجاره یک فروشگاه مناسب: فروشگاهی که برای شروع کسب و کار خود انتخاب میکنید باید دارای متراژ مناسب و در مکانی باشد که بازخورد خوبی برای فعالیت شما داشته باشد.

خرید فرش و محصولات مورد نیاز: در اکثر فروشگاه‌های فرش علاوه بر فرش، کالاهایی مانند گلیم، قالیچه و روفرشی نیز به فروش میرسد که میتواند تاثیر مثبتی روی سود شما داشته باشد.

خرید یا اجاره تجهیزات و لوازم: برای نگهداری و تعمیرات انواع فرش به تجهیزات و لوازمی نیاز است که میتوانید برای کاهش هزینه‌ها آنها را اجاره یا بصورت دست دوم خریداری کنید.

هزینه‌های ثابت فرش فروشی نیز وابسته به مکان فروشگاه، متراژ آن، محصولاتی که به فروش میرسانید و ... میباشد. این هزینه‌ها شامل اجاره ماهیانه فروشگاه، حقوق پرسنل، هزینه آب و برق و گاز و موارد این چنینی میباشد.

حداقل سرمایه لازم برای راه اندازی یک فرش فروشی چقدر است؟

با در نظر گرفتن متوسط هزینه‌های اولیه گفته شده در شرایط معمول، سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی یک فرش فروشی بطور میانگین 800 میلیون تومان برآورد شده است. این مقدار برای اجاره یک فروشگاه با متراژ 50 تا 60 متر در مناطق متوسط شهر و خرید کالاهای مورد نیاز میباشد.

پیشنهاد میشود مقدار کمی از سرمایه را به خرید محصولاتی مانند روفرشی و گلیم اختصاص داده و بیشتر آن را برای خرید فرش‌هایی مطابق خواسته مخاطبانتان صرف کنید.

درآمد و سود حاصل از فرش فروشی چقدر است و چطور محاسبه میگردد؟

به طور معمول سود حاصل از فروش هر فرش بین 20 تا 25 درصد است که با توجه به متقاضیان زیاد و قیمت روز افزون فرش بصورت ماهانه سود زیادی حاصل میشود. این حرفه را میتوان جزء کسب و کارهایی با درآمد بالا به حساب آورد که میتوان به راحتی به درآمد ماهانه بیش از 50 میلیون تومان رسید.

دکوراسیون مناسب برای فرش فروشی چه ویژگی‌هایی دارد؟

 دکوراسیون هر فروشگاهی بیشترین تاثیر در جذب مشتری را دارد. با رعایت نکات کوچکی که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم میتوان فضای فروشگاه خود را بسیار دلپذیرتر کرد.

*مهم ترین نکته این است که ویترین فروشگاه فرش فروشی باید به نحوی باشد که فضای داخل از بیرون مشخص باشد و همچنین در ویترین یک نمونه از محصولات دیگری که میفروشید را نیز نمایش دهید اما دقت کنید که خیلی شلوغ و گیج کننده نشود.

*با توجه به رنگ‌های بسیار به کار رفته در فرشها باید برای دیوارها و دکوراسیون داخلی از رنگهای ساده مانند سفید، کرمی یا طوسی استفاده کرد.

* استفاده از نور مناسب تاثیر بسیار زیادی در دیده شدن طرح و رنگ فرشها دارد. برای فضای داخلی فروشگاه از نورپردازی مناسب استفاده کنید تا مشتریان راحت‌تر بتوانند فرش خود را انتخاب کنند.

*استفاده از رگال‌های ایستاده باعث میشود تا فرشها فضای کمتری اشغال کنند و شما بتوانید محصولات بیشتری در فروشگاه خود جای دهید. البته استفاده از شیوه‌های مختلف نمایش فرش‌ها، به طور مثال پهن کردن مقداری از آنها روی هم یا آویزان کردن آنها، به شرطی که باعث بی‌نظمی نشود هم میتواند جذاب باشد.

*اگر به جز فرش محصولات دیگری نیز میفروشید بهتر است که برای هرکدام قسمت مخصوصی قرار داده و از هرج و مرج جلوگیری کنید.‌

*علاوه بر زیبایی به کارایی دکوراسیون خود و راحتی مشتریان نیز باید توجه کنید. به طور مثال محلی برای نشیمن مشتریان و مکان مخصوصی برای مشاوره دادن و عقد قرارداد با مشتریان در نظر بگیرید.

بهترین مکان‌ برای تاسیس یک فرش فروشی کجاست؟

برای راه اندازی یک فرش فروشی مکانی که انتخاب میکنید اهمیت زیادی دارد. این مکان باید در جایی باشد و ویژگی هایی داشته باشد که هرروز مشتریان بیشتری به شما مراجعه کنند. بهترین مکان‌ها برای راه اندازی یک فروشگاه فرش در راسته ی فرش فروشان شهرتان و در نزدیکی فروشگاه‌های لوازم خانگی میباشد چرا که کسانی که به دنبال لوازم منزل هستند ممکن است به دنبال خرید فرش نیز باشند یا حتی با دیدن فروشگاه شما تصمیم بگیرند فرش نیز تهیه کنند. سعی کنید فروشگاهی که انتخاب می‌کنید در محل‌های پر رفت و آمد شهر و خیابان‌های اصلی باشد تا پاخور خوبی داشته باشد. همچنین نزدیکی فروشگاه به انبارتان دسترسی سریع و با هزینه کمتر به فرشهای مورد نیاز را امکان پذیر میکند.

چند مورد کلیدی که برای راه اندازی فرش فروشی باید در نظر گرفته شود

راهکارهای جذاب برای افزایش فروش در فرش فروشی:

به کار بردن خلاقیت متناسب با سلیقه و علایق مخاطبانتان میتواند تاثیر به سزایی در فروش و جذب مشترب برای شما داشته باشد. ایجاد استراتژی تبلیغاتی مناسب از طریق رسانه‌های مختلف از جمله رادیو، تلویزیون، اینترنت و رسانه‌های اجتماعی ضروری است. در اینجا چند نمونه از راهکارهایی که مطمئنا برای مخاطبانتان جذاب است را مشاهده میکند:

جشنواره‌ها و تخفیف های دوره‌ای:

میتوانید از این روش در ایام و مناسبت‌های خاص مثل عید نوروز، یلدا و ... استفاده کنید. بطور مثال در یک بازه زمانی ده روزه قبل از عید نوروز 10 تا 20 درصد تخفیف روی محصولات فروشگاهتان میتواند سود زیادی برای شما به همراه داشته باشد.

هدایای ارزشمند به ازای مقدار مشخصی خرید:

بطور مثال با در نظر گرفتن هدایایی مثل تابلو فرش برای مشتریانی که بالای 8 میلیون از شما خرید میکنند، هم یک یادگاری نفیس از خود بر جای گذاشته اید هم به نوعی کسب و کار خود را تبلیغ کرده اید.

از فضای مجازی غافل نشوید:

قدرت فضای مجازی را به هیچ عنوان دست کم نگیرید. امروزه به لطف این فضا کار شما برای تبلیغات بسیار راحت‌تر شده. شما میتوانید با راه‌اندازی صفحات برای فرش فروشی خود در شبکه‌های اجتماعی مختلف از نمونه کارهای خود محتوا تهیه کنید و با مخاطبان به اشتراک بگذارید. همچنین میتوانید با تشکیل گروه‌هایی با مشتریان قبلی و جدید خود در ارتباط باشید. حتما از رضایت مشتریان خود نیز محتوا به اشتراک بگذارید تا دیگر مخاطبان نیز جذب فروشگاه شما شوند. برای فرش فروشی خود یک وبسایت آماده کنید و از فروش آنلاین غافل نشوید. برای این کار میتوانید بهتر است از افراد متخصص کمک بگیرید.

در نظر گرفتن خدمات رایگان برای مشتریان:

اکثر مردم به دریافت خدمات رایگان علاقه نشان میدهند. شما میتوانید با در نظر گرفتن خدماتی مانند حمل و نقل رایگان یا یکبار شستشوی رایگان فرش (اگر فرش فروشی شما با یک قالیشویی قرارداد دارد) مشتریان را جذب فرش فروشی خود کنید.

مقایسه کلی مزایا و معایب شغل فرش فروشی

مانند تمام شغل‌های دیگر فرش فروشی نیز دارای مزایا و معایبیست که در به بررسی برخی از آنها میپردازیم:

مزایای شغل فرش فروشی:

پرستیژ کاری خوب

ساعت کاری مناسب

اجناس بدون تاریخ انقضا

سود بالا

معایب شغل فرش فروشی:

نیاز به سرمایه اولیه بالا

نیاز به انبار و مغازه بزرگ و هزینه‌های ثابت آنها

خواب سرمایه

نیاز به نیروی بدنی خوب

چند مورد کلیدی که برای راه اندازی فرش فروشی باید در نظر گرفته شود:

از کلیدی ترین مواردی که در تجارت فرش و تاسیس یک فروشگاه فرش فروشی میتوان اشاره کرد موارد زیر هستند:

تعیین قیمت در فرش فروشی‌ها به چه صورت است؟

تعیین قیمت در فروشگاه‌های فرش بسته به موارد مختلفی از جمله کیفیت فرش، ابعاد، طرح، مواد استفاده شده، تولید کننده، مکان جغرافیایی فروشگاه و رقابت در بازار متغیر خواهد بود.

نوآوری و توسعه از الزامات کار است.

برای اینکه بتوانید در این کسب و کار موفق شوید نیاز دارید که خود را با نیاز و خواسته روز جامعه تطبیق دهید و محصولات خود را به روز کنید.

نظافت و بهداشت فروشگاه فرش فروشی و محصولات آن

رعایت بهداشت و نظافت از مهمترین عوامل در جذب مشتری و فروش شماست. چرا که مشتری علاقه ای به خرید از مکان‌های بی‌نظم و کثیف ندارد و اگر به بهداشت محصولات توجه کافی نشود از ارزش مادی و معنوی آنها نیز کم میشود.

خدمات پس از فروش و پشتیبانی مشتریان

ارائه خدمات پس از فروش و پیگیری و پشتیبانی از مشتریان برای شما مشتریان وفادار خواهد ساخت و همچنین باعث اعتماد مشتریان جدید خواهد شد.

استفاده از سیستم‌های فناوری اطلاعات در فروشگاه فرش

استفاده از سیستم‌های مدیریت موجودی، فاکتوردهی و پیگیری مشتریان به بهبود کارایی و دقت فروشگاه کمک شایانی می‌کند.

انتخاب نوع فروشگاه وابسته به چه عواملی است؟

اقدامات لازم برای دریافت پروانه کسب برای راه اندازی فرش فروشی

برای راه اندازی یک فرش فروشی باید پروانه کسب خود را از اتحادیه صنف فروشندگان شهر یا منطقه خود دریافت کنید. برای دریافت پروانه کسب باید طبق موارد زیر عمل کنید:

ابتدا وارد سامانه ایرانیان اصناف می شوید و درخواست خود را ثبت می کنید

اتحادیه از شما مدارک زیر را می خواهد:

مدارک لازم برای دریافت پروانه کسب شغل فرش فروشی

شناسنامه و کارت ملی

سند مغازه یا اجاره نامه

عکس

آخرین مدرک تحصیلی

گواهی معافیت خدمت و یا پایان خدمت سربازی برای آقایان

گواهی عدم اعتیاد

گواهی عدم سوء پیشینه

پس از اینکه مدارک لازم را به اتحادیه ارائه دادین، گروه بازرسین اتحادیه از مغازه شما بازدید می کنند. رئیس و یا نایب رئیس اتحادیه، پرونده شما را بررسی می کند و درصورت صلاحدید پروانه کسب شما صادر می شود. برای دریافت پروانه کسب باید حق عضویت سالانه و ورودیه سال اول اتحادیه را بپردازید که یک مبلغ جزئی می باشد. بطور خلاصه فرش فروشی، کسب و کاری پر سود است اما با توجه به سرمایه اولیه بالایی که نیاز دارد باید دقت زیادی داشته باشید تا دچار ضرر و زیان نشوید. از این رو پیشنهاد می‌شود حتما قبل از شروع فعالیت خود با افراد باتجربه در این حوزه مشورت کنید و تمام اطلاعات لازم را بدست آورید.

تیم صفحه اول همواره در تلاش است تا بهترین اطلاعات را به کاربران خود ارائه دهد. جهت اطلاع از شرایط ثبت آگهی در وب سایت صفحه اول با شماره پشتیبانی تماس حاصل فرمایید.